duminică, 23 noiembrie 2014

Prajitura simpla cu fructe

    Fac un blat de pandispan.Bat 12 albusuri de ou cu o cana de zahar,apoi frec galbenusurile cu inca o cana de zahar si 1 lingura de ulei.Incorporez albusurile peste galbenusuri,adaug 2 cani de faina in ploaie,treptat,esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.Dau la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt.Separat tai felii diferite fructe de sezon.Dupa 10 minute scot tava din cuptor si adaug fructele.Apoi dau tava iar la cuptor pana se coace.In jur de 25 minute in total.Daca fructele sunt zemoase le las la scurs cu 1-2 ore inainte.


   Din acelasi aluat ,intind in tava in strat subtire si las la copt.Un secret al pandispanului este coacerea:primele zece minute se coace la foc iute,apoi coace la foc mic.Dupa ce s-a copt blatul de pandispan il scot pe un servet de bucatarie umed si rulez,cu servetul in interior.Cand se raceste il desfac,scot servetul,umplu blatul cu finetti sau crema de prajituri si rulez la loc.Si iata ce rulada delicioasa si simpla iese.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu