duminică, 23 noiembrie 2014

Prajitura "Cristina"

Ingrediente:5 oua
                  300 gr zahar
                  12 linguri sifon
                  200 gr faina
                  2 linguri cacao
                  1 praf de copt
Galbenusurile se freaca cu zaharul,apoi se adauga treptat sifonul.Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt , se adauga peste galbenusuri si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma.Se amesteca cu o lingura de lemn prin miscari rasturanate de sus in jos,ca la pandispan.Se imparte luatul in doua si se coc doua foi in tava unsa si tapetata cu faina.

Crema: 1 pachet unt
             200 gr zahar pudra
             1/2 l lapte
             4 linguri faina
             100 gr nuca de cocos
 Se freaca untul cu zaharul pudra.Se fierbe laptele cu faina incorporata,se lasa la racit,iar cand este caldut se adauga untul si se amesteca bine.Se adauga nuca de cocos si se lasa sa se raceasca.Se umplu cele doua foi cu crema,iar la sfarsit se toarna glazura de cacao si se presara nuca de cocos.
 Glazura: 2 linguri de cacao se freaca cu 3 linguri de ulei la bain-marin.Se toarna calda peste prajitura.


Sfat:inainte de a adauga untul in prajituri,se freaca separat cu furculita pentru a scoate zerul din el.Prajitura se lasa pana a doua zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu