Aceasta reteta o stiu de la bunica mea.Ori de cate ori mergeam in vizita la sat ne astepta cu pesmeti calzi,copti pe vatra.Iata cum se prepara:
Din aluat de paine se intinde o foaie de 2 cm grosime.Se farama branza de vaca si se amesteca cu oua si zahar dupa gust(compozitia nu trebuie sa fie moale).Se umple foaia intinsa si se ruleaza.Se repeta operatiunea pana se umple tava(tava unsa cu untura sau ulei).Apoi se taie cu cutitul in patratele direct in tava.Se bat 2-3 oua intregi si se amesteca cu iaurt de casa.Se toarna in tava si se stropeste cu 2 linguri de ulei sau untura de casa.Se coace in cuptorul de lemne.Cand se scoate din cuptor se stropeste repede cu putina apa,se presara zahar si se acopera cu un prosop.
Eu fac pesmeti dar ii coc in cuptorul aragazului.De cate ori imi este dor de satul in care am copilarit,fac cate un preparat care sa imi amintesca de el.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu