Prima varianta
100 gr margarina,100 gr smantana,3 galbenusuri,250 gr faina,1 plic praf de copt,sare,1 lingurita sare de lamaie.
Se freaca margarina cu smantana,sare,si galbenusurile.Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie,albusurile spuma si faina.Se framanta un aluat mai moale,apoi se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Secret: albusurile se bat spuma pentru un blat mai aerat.
blatul intins in tava se poate intepa cu furculita
in Italia,in blatul de pizza facut in casa se adauga o lingurita rasa de malai grisat.Aluatul nu se intareste daca ramane pizza pentru a doua zi.
A doua varianta
6 oua,2 cani lapte,sare,faina cat cuprinde.
Se face un aluat ca pentru clatite.Se unge tava cu ulei si se da la cuptor.Cand s-a incins tava ,se scoate si se toarna aluat de grosimea pe care o doriti.Se da la cuptor 5 minute.Apoi se ascoate si se adauga ingredientele dorite.
Sfat:la orice preparat facut la cuptor intr-o tava unsa dar nu tapetata,intai se da tava unsa la cuptor pana se incinge.Astfel aluatul nu se va mai lipi de tava ci va prinde imediat crusta la contact cu uleiul incins.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu