Ingrediente:3/4 pahar ulei(200ml)
1/2 pahar apa
1 pahar faina
5 oua
un praf sare
Intr-o cratita se pun la fiert apa si uleiul.Cand da in clocot se pune faina si se ia de pe foc,se amesteca repede,energic apoi se mai pune 1 minut pe foc amestecand continuu.Se ia compozitia de pe foc, cand s-a racit se incorporeaza ouale pe rand si praful de sare.Se amesteca cu o lingura de lemn ca la pandispan.Aluatul rezultat are o consistenta vascoasa si lipicioasa. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, cu o lingura se ia din compozitie si se adauga in tava in forma dorita:clasice sau choux-uri.Se coc la foc iute 20-25 minute fara a se umbla in acest timp la cuptor.
Crema:1l lapte
4-5 galbenusuri
1 1/2 pachet unt
5 linguri faina
1 cana zahar
Se pune la fiert laptele cu untul,cand untul se topeste se adauga galbenusurile frecate cu zaharul.Se lasa la foc mic pana incepe sa fiarba.Cand atinge punctul de fierbere,se ia vasul si se pune pe bain-marin amestecandu-se continuu pentru a nu se lipi si a nu face cocoloase.
Se taie eclerele pe jumatate,se umplu cu crema si se glazureaza.
Eu le servesc cu inghetata alaturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu