Aceasta reteta este imprumutata de la bulgari,si o facea strabunica de ori de cate ori mergeam in vizita la ea.Si ea o invatase la randul ei de la bunici,in satul Casla sau Strunga de azi.Nu exista o reteta tipicara,totul se potriveste dupa gust si "din ochi".
Iata cum se procedeaza"se bat cateva oua intregi,se adauga iaurt de casa,zahar dupa gust,putin ulei,o mana de faina si restul malai cernut.In compozitie puteti adauga si zahar vanilat dar fara esente.Se adauga malai pana se formeaza o compozitie mai groasa ca smantana.Eu am adaugat si un varf de lingurita de praf de copt stins.Se unge o tava cu ulei,se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.Se coace la cuptor pana este rumenita bine.Strabunica o cocea in cuptorul cu lemne sau in cuptorul de la soba cu plita.Ce vremuri.Cand este coapta,se scoate din cuptor si se lasa la racit.Se taie in patratele si se serveste cu iaurt de casa.Acesta era micul dejun la sat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu